wiedziałeś, czy to intuicja? :-) z wikip. : "I had occupied that post with a detachment from General Byng's brigade of Guards, which was in position in its rear; and it was some time under the command of Lieutenant-Colonel MacDonald, and afterwards of Colonel Home; and I am happy to add that it was maintained, throughout the day, with the utmost gallantry by these brave troops, notwithstanding the repeated efforts of large bodies of the enemy to obtain possession of it. —Wellington"
:D I dzięki jednej notce wiemy, dlaczego Makdonald został znanym hamburgerem, a Wellington słynnym bombowcem. Lecz — aby osiągnąć pełnię — należy poczekać na ostateczny werdykt ptasich mleczarzy ®.
*** PS pozostając w klimatach kulinarnych - wydoiłem wszystkie kury na podwórku i uzyskałem w ten sposób Ptasie Mleczko. Potem poddałem Ptasie Mleczko naturalnej fermentacji i raczyłem się nim cały wieczór. ***
Ten znak na pierwszym planie wyraźnie ostrzega...
OdpowiedzUsuńWater + Loo = McDonald's
OdpowiedzUsuńrotfl! bezbłędne skojarzenie :-)
OdpowiedzUsuńPewnie jakiś McDonald robił tam frenczburgery w 1815. 200 lat tradycji.
OdpowiedzUsuńwiedziałeś, czy to intuicja? :-)
OdpowiedzUsuńz wikip. : "I had occupied that post with a detachment from General Byng's brigade of Guards, which was in position in its rear; and it was some time under the command of Lieutenant-Colonel MacDonald, and afterwards of Colonel Home; and I am happy to add that it was maintained, throughout the day, with the utmost gallantry by these brave troops, notwithstanding the repeated efforts of large bodies of the enemy to obtain possession of it.
—Wellington"
:D
OdpowiedzUsuńI dzięki jednej notce wiemy, dlaczego Makdonald został znanym hamburgerem, a Wellington słynnym bombowcem.
Lecz — aby osiągnąć pełnię — należy poczekać na ostateczny werdykt ptasich mleczarzy ®.
możemy też domyślać się kto nauczył Belgów robienia frytek, ich narodowej potrawy.
Usuńgdyby nasi wygrali, w Brabancji żarliby dziś bigos.
***
OdpowiedzUsuńPS pozostając w klimatach kulinarnych - wydoiłem wszystkie kury na podwórku i uzyskałem w ten sposób Ptasie Mleczko. Potem poddałem Ptasie Mleczko naturalnej fermentacji i raczyłem się nim cały wieczór.
***